ANNONS
ANNONS

Är getsimulatorn årets bästa spel?

By Aron Andersson on February 4, 2014 2 Comments
YouTube Preview Image

Snabba svaret: nej, getsimulatorn är inte årets bästa spel. Men det beror bara på att det inte är ett riktigt spel – ännu. ”Goat simulator” är i stället resultatet av några programmerare hos Coffee Stain Studios tidsfördriv.

”Vi bara lekte med lite programmeringsgrejer, detta är inte vårt nästa stora IP, lugna ner er journalister”, skriver de själva i beskrivningen på Youtube. Men flera journalister vägrar lyssna. Både spelbloggen Kotaku och Uproxxx skriver att de önskar att utvecklaren skulle satsa på att förvandla getsimulatorn till ett riktigt spel.

Ett klipp från ”Goat Simulator” som laddats upp på Youtube har på bara ett dygn fått över 100 000 visningar och även kommentarerna är mycket positiva. ”När kan jag spela detta och hur mycket pengar behöver ni?” skriver en användare. Och det mystiska djurspelet, där geten i huvudrollen bland annat klättrar upp i ett torn och gör frivolter på en landsväg, hör faktiskt hemma i Sverige.
– Det är väldigt oseriöst, vi lekte bara runt. Videon jag la upp i går var när jag springer runt i spelet. När jag vaknade hade den 100 000 visningar, säger Armin Ibrisagic, pr-ansvarig och utvecklare på Coffee Stain Studios.

De är sedan tidigare mest kända för ”Sanctum”-serien, med hittills två spel som sålt i 1,6 miljoner exemplar. Inget av de tidigare spelen har dock genererat samma typ av uppmärksamhet som ”Goat Simulator”.
–  Jag hade massa mejl när jag vaknade. Journalister från USA har också pratat med oss. Våra tidigare spel har gejmers vetat om, men detta är första gången man ser någon mamma som har en bakblogg som lägger upp klippet och skriver ”kolla vad roligt med en get”.

Kommer det bli en version som andra får spela?
– Det hade väl varit askul om folk fick testa på? Just nu försöker vi bara få det stabilt så att det fungerar. Men det hade varit kul om så många som möjligt fick testa på.

Varför blev det just en get?
– Varför inte? Jag vet faktiskt inte. De är väldigt roliga.

Categorised as: Prylnytt, Teknik Tagged with: ,
Trackbacks Comments
Leave a Comment

 

ANNONS
ANNONS