ANNONS
ANNONS

Handkontrollen till Xbox One kostade 700 miljoner kronor

By Aron Andersson on November 19, 2013 58 Comments

Xbox One -kontroll

Inbyggd projektor och utsläpp av olika dofter. Det är några av funktionerna som Xbox One-kontrollen kunde ha fått. Microsoft spenderade nära 700 miljoner kronor på utvecklingen av den nya handkontrollen.

Den nya Dualshock 4-kontrollen till Playstation 4 har fått en rejäl ansiktslyftning jämfört med tidigare modell. Många som testat har hittills varit positiva till den nya designen. Samtidigt ville Microsoft knappt ändra på något alls när de skulle ta fram en ny handkontroll till Xbox One. De ansåg nämligen att den redan var bäst i klassen.

Men enligt Gamesbeat var det Zulfi Alam, tillbehörschef för Xbox som övertygade företagetsledningen att tänka om. Det slutade med att Microsoft spenderade hela 100 miljoner dollar, motsvarande 660 miljoner kronor, på att utveckla den nya handkontrollen. Bland funktionerna som företaget undersökte ingick bland annat en inbyggd projektor och möjligheten att känna olika dofter från kontrollen. Sajten har gjort en rejäl genomgång av handkontrollen där första delen nu presenterats. Flera delar följer senare i veckan.

Categorised as: Prylnytt, Teknik Tagged with:
Trackbacks Comments
1 2
Leave a Comment

 

ANNONS
ANNONS