ANNONS
ANNONS

Hondas robot ASIMO serverar öl

By Aron Andersson on November 8, 2011 1 Comment
YouTube Preview Image

Många känner nog till den lilla roboten ASIMO som Honda presenterade redan år 2000. Roboten är otroligt dyr att tillverka och fortfarande inget som var man har råd med.

Men, jag läser att roboten nu har fått en rätt viktig uppdatering. Ni vet, en sådan där detalj som kan ha stor betydelse för mänsklighetens fortlevnad. ASIMO, och håll i er nu, kan nu servera öl. Just det.

ASIMO har fått fingrar och sensorer i händerna som gör att den kan öppna en kapsyl. På Reghardware står det att det gäller skruvkorkar, oklart hur den hanterar en kapsyl- eller vinöppnare. Nåväl, den kan självklart också hälla upp ölen på glas. Dessutom, står det på sajten, klarar roboten av att göra detta utan att krossa flaskan. Praktiskt.

Just det, det här innebär att ASIMO kan lära sig teckenspråk också. Mindre relevant, naturligtvis.

Mot slutet av klippet ovan kan ni även se hur ASIMO kan jogga fram. Är det bara jag, eller joggar ASIMO som någon som verkligen behöver gå på toaletten?

ASIMO

Categorised as: Prylnytt, Teknik Tagged with: ,
Trackbacks
  • [...] Metro, Asimo, Honda Fler foton på nya Asimo Tweet Det här inlägget postades i Artificiell intelligens, Humanoida robotar och har märkts med etiketterna Asimo, ett ben, finmotorik, fotboll, Honda, Honda Robotics, hoppa jämfota, humanoid robot, Japan, manipulator, robot, robotarm, springande robot, termos. Bokmärk permalänken. ← KTH-roboten Dora använder internet som hjärna /* [...]

Comments
Leave a Comment

 

ANNONS
ANNONS